AGENDA

diumenge, març 18 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Mostra de treballs de recerca Selva I
12:00 am

Els alumnes de batxillerat de sis instituts de la comarca de la Selva exposen una selecció dels treballs de recerca premiats -els més originals, els de més ambició i complexitat- en els quals han treballat durant el darrer curs. L’exposició sorprèn per la diversitat dels treballs i, molts, per l’atreviment del projecte triat i com arriben a resoldre’l amb èxit. Cada treball i l’exposició mateixa, per als seus visitants, serveixen per descobrir la vocació i el talent dels que han de ser, ben aviat, els homes i dones creatius, tècnics i científics de la nostra societat.

Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del bisbat de Girona
12:00 am

Les esglésies i demarcacions parroquials són la base de l’estructura territorial del país i els temples, els llocs de culte, però també l’espai privilegiat de trobada i expressió de les complexes relacions socials i de poder de la societat agrària i vilatana que, amb pocs canvis, ha perviscut fins fa poc. Als segles XVII i XVIII moltes de les esglésies selvatanes es varen reedificar o remodelar àmpliament per adaptar la seva estructura a una població creixent, d’una banda, i als requeriments litúrgics imposats per les disposicions de la llavors recent reforma catòlica, de l’altra.

V Festival Domini Màgic de Poesia
8:43 am

Santa Coloma de Farners celebra aquest any la cinquena edició del Festival Domini Màgic de Poesia, del 16 al 18 de març. El Festival, que anys anteriors era programat per una comissió integrada per diversos actors culturals de la ciutat, va encarregar el comissariat de la present edició a la Dra. Anna Perera, investigadora de la Universitat de Girona adscrita a la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. L’encàrrec del comissariat té per objectiu renovar el programa del Festival i impulsar-ne la difusió.

Sardanes amb la cobla Flama de Farners
10:30 am
Recitals a domicili
12:00 pm

«Recitals a domicili» és el nom d’un grup musical que va començar fent justament això, vetllades de música i poesia a casa seva, a les quals convidaven amics, o bé a casa d’altres, funcions per les quals rebien en pagament tot just el sopar. La formació, ara ja professional, ha anat ampliant el repertori de poemes que interpreten amb els més diversos estils musicals, del pop al jazz. Diumenge a migdia, a les 12 h, els podrem veure a la Vermuteria, a tocar de la plaça Farners. El recital és gratuït.

Ball a la Llar de Jubilats
5:30 pm

Diumenge 4, Josep Llagostera; 11, Chus de Santa Coloma; 18, Paco de Breda; 25, Jesús Marcos.

Temps
7:00 pm

Quim Masferrer és un actor de teatre d’enorme èxit i estima popular. A l’espectacle Temps interpreta un personatge al qual li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida. Una hora i mitja de les més autèntica i plena llibertat que mai podrà gaudir un ésser humà. La llibertat de passar comptes, de dir de veritat tot el que pensa, de ser sincer per una vegada. Una hora i mitja d’intensa tristesa, de crítica desbocada, d’ironia, comiats, planys i records. Desitjos insatisfets, tot allò que no ha pogut fer ni podrà fer mai.