AGENDA

dissabte, març 17 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme
12:00 am

La Fundació Jacint Verdaguer, amb seu a Folgueroles, ha produït l’exposició que té per tema l’intent d’apropiació per part del franquisme de la figura i l’obra del poeta nacional català. L’exposició abasta el període de 1931 a 1977, i, doncs, des de la Segona República Espanyola a la Transició. Mitjançant una exhaustiva recerca d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència de l’època, es fan evidents els esforços del règim franquista per instrumentalitzar el poeta i presentar-lo com un geni de la nació espanyola.

Sortida al TNC: Sol, solet
12:00 am

Sortida al Teatre Nacional de Catalunya per veure l'obra Sol, solet, d'Àngel Guimerà. L'obra comença a les 8 del vespre.

Sinopsi de l'obra:

Malgrat l’aparent ingenuïtat que semblen suggerir els ressons infantils de l’expressió «sol solet», el títol d’aquest drama fa referència a la dolorosa soledat que ha emmotllat la personalitat extremadament sensible de Jon, el qual es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana.

La trobada és conduïda per l'actriu Olga Cercós.

Mostra de treballs de recerca Selva I
12:00 am

Els alumnes de batxillerat de sis instituts de la comarca de la Selva exposen una selecció dels treballs de recerca premiats -els més originals, els de més ambició i complexitat- en els quals han treballat durant el darrer curs. L’exposició sorprèn per la diversitat dels treballs i, molts, per l’atreviment del projecte triat i com arriben a resoldre’l amb èxit. Cada treball i l’exposició mateixa, per als seus visitants, serveixen per descobrir la vocació i el talent dels que han de ser, ben aviat, els homes i dones creatius, tècnics i científics de la nostra societat.

Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del bisbat de Girona
12:00 am

Les esglésies i demarcacions parroquials són la base de l’estructura territorial del país i els temples, els llocs de culte, però també l’espai privilegiat de trobada i expressió de les complexes relacions socials i de poder de la societat agrària i vilatana que, amb pocs canvis, ha perviscut fins fa poc. Als segles XVII i XVIII moltes de les esglésies selvatanes es varen reedificar o remodelar àmpliament per adaptar la seva estructura a una població creixent, d’una banda, i als requeriments litúrgics imposats per les disposicions de la llavors recent reforma catòlica, de l’altra.

Calçotada a Prats de Lluçanès
8:00 am
V Festival Domini Màgic de Poesia
8:43 am

Santa Coloma de Farners celebra aquest any la cinquena edició del Festival Domini Màgic de Poesia, del 16 al 18 de març. El Festival, que anys anteriors era programat per una comissió integrada per diversos actors culturals de la ciutat, va encarregar el comissariat de la present edició a la Dra. Anna Perera, investigadora de la Universitat de Girona adscrita a la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. L’encàrrec del comissariat té per objectiu renovar el programa del Festival i impulsar-ne la difusió.

Exploradors, al poema!
11:00 am

La 5a edició del Festival Domini Màgic de Poesia inclou a programa una activitat per a públic infantil i familiar. Si mai heu provat d’escriure una poesia o voleu animar els vostres fills a llegir-ne, us heu d’apuntar al taller «Exploradors, al poema!», que en Josep Pedrals farà a la Biblioteca el proper dissabte 17 de març, a les 11 del matí.

La pell freda
7:00 pm

SINOPSI

Adaptació de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol.

En una illa perduda al mig de l’oceà, dos homes es defensen, nit rere nit, resguardats en un far, del setge d’unes estranyes criatures marines. Sotmesos a la màxima tensió, sense entendre les raons de l’atac, hauran de replantejar-se com enfrontar-se a allò desconegut.

FITXA TÈCNICA

 Direcció: Xavier Gens

 Guió: ron Sheean, Jesús Olmo (basat en la novel.la d’Albert Sánchez Piñol)

 Música: Victor Reyes

 Estrena: Octubre de 2017

 Durada: 100 min.

Ribaibal
9:30 pm

En Pau Riba és cantant i poeta, autor d'alguns dels discs i cançons més celebrats de la música moderna en català. A actuat anteriorment a Santa Coloma de Farners i el públic local, doncs, ja l'ha vist. Aquest cop actua a l'Auditori municipal dins del programa del V Festival Domini Màgic de Poesia, dissabte 17 de març, al vespre. Hi presentarà la seva darrera producció: un espectacle de música, dansa, poesia i arts plàstiques en el qual, el cantant, interpreta una selecció de les seves cançons i poesies alhora que la Memi, els il·lustra visualment, en directe, i l'Aina els balla.