AGENDA

divendres, març 16 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme
12:00 am

La Fundació Jacint Verdaguer, amb seu a Folgueroles, ha produït l’exposició que té per tema l’intent d’apropiació per part del franquisme de la figura i l’obra del poeta nacional català. L’exposició abasta el període de 1931 a 1977, i, doncs, des de la Segona República Espanyola a la Transició. Mitjançant una exhaustiva recerca d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència de l’època, es fan evidents els esforços del règim franquista per instrumentalitzar el poeta i presentar-lo com un geni de la nació espanyola.

Mostra de treballs de recerca Selva I
12:00 am

Els alumnes de batxillerat de sis instituts de la comarca de la Selva exposen una selecció dels treballs de recerca premiats -els més originals, els de més ambició i complexitat- en els quals han treballat durant el darrer curs. L’exposició sorprèn per la diversitat dels treballs i, molts, per l’atreviment del projecte triat i com arriben a resoldre’l amb èxit. Cada treball i l’exposició mateixa, per als seus visitants, serveixen per descobrir la vocació i el talent dels que han de ser, ben aviat, els homes i dones creatius, tècnics i científics de la nostra societat.

Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del bisbat de Girona
12:00 am

Les esglésies i demarcacions parroquials són la base de l’estructura territorial del país i els temples, els llocs de culte, però també l’espai privilegiat de trobada i expressió de les complexes relacions socials i de poder de la societat agrària i vilatana que, amb pocs canvis, ha perviscut fins fa poc. Als segles XVII i XVIII moltes de les esglésies selvatanes es varen reedificar o remodelar àmpliament per adaptar la seva estructura a una població creixent, d’una banda, i als requeriments litúrgics imposats per les disposicions de la llavors recent reforma catòlica, de l’altra.

V Festival Domini Màgic de Poesia
8:43 am

Santa Coloma de Farners celebra aquest any la cinquena edició del Festival Domini Màgic de Poesia, del 16 al 18 de març. El Festival, que anys anteriors era programat per una comissió integrada per diversos actors culturals de la ciutat, va encarregar el comissariat de la present edició a la Dra. Anna Perera, investigadora de la Universitat de Girona adscrita a la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. L’encàrrec del comissariat té per objectiu renovar el programa del Festival i impulsar-ne la difusió.

Estimats ocells-Bosc màgic, de Saltamarges de Ripoll
6:00 pm

Saltamarges de Ripoll ens duu l'espectacle "Estimats ocells - bosc màgic"

El hereje, de Miguel Delibes
7:30 pm

Els membres del Club de Lectors i Llegidors comenten "El hereje", de Miguel Delibes.

Sinopsi de l'obra:

Any 1517, les tesis de Martí Luter desencadenen la Reforma protestant. A Valladolid neix Cipriano Salcedo. Aquesta coincidència de dates marcarà fatalment el seu destí.

La llavor de l'amor
9:30 pm

«La llavor de l’amor» és un recital de poesia i textos d’art escrits per Josep Palau i Fabre, interpretats per l’actriu Montse Guallar i l’acompanyament musical, a la guitarra, de Max Sunyer. L’espectacle commemora el treball i la influència que Josep Palau i Fabre, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 1999, del qual se celebra el centenari del naixement, va tenir sobre una època i diverses generacions de poetes i crítics. L’espectacle és coproduït per Òmnium Cultural i la Fundació Palau, amb la col·laboració del Museu Picasso.

Espectacle ofert per Òmnium Cultural - La Selva.