AGENDA

diumenge, març 4 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme
12:00 am

La Fundació Jacint Verdaguer, amb seu a Folgueroles, ha produït l’exposició que té per tema l’intent d’apropiació per part del franquisme de la figura i l’obra del poeta nacional català. L’exposició abasta el període de 1931 a 1977, i, doncs, des de la Segona República Espanyola a la Transició. Mitjançant una exhaustiva recerca d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència de l’època, es fan evidents els esforços del règim franquista per instrumentalitzar el poeta i presentar-lo com un geni de la nació espanyola.

Raquetada
7:00 am
Ball a la Llar de Jubilats
5:30 pm

Diumenge 4, Josep Llagostera; 11, Chus de Santa Coloma; 18, Paco de Breda; 25, Jesús Marcos.

Pinotxo, el nen de fusta
6:00 pm

Basada en el famós conte de Carlo Collodi, la història de Pinotxo és la d’un titella de fusta que pren vida gràcies a l’amor de l’artesà que l’ha construït, el vell Gepetto, i a les bones arts de la fada dels Cabells Blaus. El gran desig d’en Pinotxo és convertir-se en un nen de debò, però només és un titella trapella i molt curiós, que passarà per mil i una aventures. La bondat del seu cor fa que aconsegueixi sortir ben parat de totes les dificultats i que acabi convertint-se en un nen de veritat.