AGENDA

divendres, març 2 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme
12:00 am

La Fundació Jacint Verdaguer, amb seu a Folgueroles, ha produït l’exposició que té per tema l’intent d’apropiació per part del franquisme de la figura i l’obra del poeta nacional català. L’exposició abasta el període de 1931 a 1977, i, doncs, des de la Segona República Espanyola a la Transició. Mitjançant una exhaustiva recerca d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència de l’època, es fan evidents els esforços del règim franquista per instrumentalitzar el poeta i presentar-lo com un geni de la nació espanyola.

Sessions de música i cultura
5:00 pm
Bibliocells, a càrrec d'Alfons Delgado-Garcia
6:00 pm

Alfons Delgado-Garcia ens duu per segon any consecutiu el taller "Bibliocells". Aquest any es faran dues sessions del taller.

Es farà una xerrada per conèixer la biologia i les curiositats dels ocells que conviuen en el nostre entorn. La xerrada s'acompanyarà d'una sortida per Santa Coloma per observar, identificar i escoltar les diferents espècies d'ocells.