AGENDA

dissabte, gener 20 2018

Els comerços de la Selva donem un cop de mà a la gent gran
8:15 am a 9:15 pm
El traç de l'escultor
12:00 am

Les escultures de l’artista colomenc Josep Martí-Sabé (1915-2006) es reconeixen pel seu característic estil, resultat d’una llarga recerca i evolució personal, que redueix les formes del cos humà a l’essència de la seva geometria, conservant-ne només les proporcions i referències anatòmiques generals. D’aquest despullament en resulta una despersonalització del model real, que mai és reconeixible.

Festa del Pelegrí
12:00 am

La Festa del Pelegrí, que se celebra el 20 de gener, és una dels actes populars i religiosos de més tradició de la ciutat. Santa Coloma espera rebre, aquell dia, entrada la nit, al Pare Pelegrí de Tossa de Mar, a qui acompanyen centenars de persones per complir el vot a Sant Sebastià que la vila marinera feu al segle XVI per a deslliurar-se d’una pesta. És tradició que els pelegrins reparteixin petxines en la seva arribada a la ciutat. La tradició també mana menjar cargols, coca de Sant Sebastià i caramels.

Diada de Sant Sebastià
11:00 am a 8:00 pm

Es farà una missa, a les 11:00 h, a l’església de Sant Sebastià. A les 16:30 h es tocaran sardanes a la plaça de Sant Sebastià. El pare pelegrí de Tossa de Mar no entrarà a Santa Coloma de Farners fins que es pongui el sol, com marca la tradició. Serà rebut per les autoritats eclesiàstiques i els alcaldes de Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar.

Lliurament de premis de la lliga gironina de TREC
4:00 pm
Sardanes amb la cobla Flama de Farners
4:30 pm