AGENDA

dimarts, desembre 26 2017

El traç de l'escultor
12:00 am

Les escultures de l’artista colomenc Josep Martí-Sabé (1915-2006) es reconeixen pel seu característic estil, resultat d’una llarga recerca i evolució personal, que redueix les formes del cos humà a l’essència de la seva geometria, conservant-ne només les proporcions i referències anatòmiques generals. D’aquest despullament en resulta una despersonalització del model real, que mai és reconeixible.

Estripart
12:00 am

Joan Escolà Pujol és un artista visual de llarga trajectòria professional, incansable dinamitzador de col·lectius d’art i professor, des de fa més de 30 anys, de l’Aula Municipal d’Art de Sant Hilari Sacalm, de la qual és director. Exposa a l’Espai Gironès part del seu treball recent: figures retallades de paper. Ell mateix explica que les textures sempre sedueixen i són font d’inspiració. La sensualitat d’estripar el paper, la sensació matèrica, infantil i primigènia, i el joc de la paridòlia i la creació dels personatges.

Indústria textil en temps de postguerra i franquisme a Santa Coloma de Farners
12:00 am

Santa Coloma de Farners, ciutat d’economia agrària i forestal, sense ferrocarril i allunyada
del grans centres manufacturers del país, conegué un industrialització tardana. Acabada
la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), el lent redreçament econòmic local fou liderat
per la indústria tèxtil. L’exposició repassa els principals esdeveniments polítics, socials i econòmics esdevinguts a la ciutat des de 1939 ençà, centrant-se per fer-ho en alguns dels seus protagonistes més destacats.

Producció: Arxiu Comarcal de la Selva

Mercat d'art i subhasta solidària de Nadal
12:00 am

Els artistes de Santa Coloma de Farners són convidats a exposar i vendre la seva obra a la Casa de la Paraula, en una exposició col·lectiva per les festes de Nadal. L’exposició té per objectiu donar a conèixer els artistes locals, tant els que tenen una trajectòria professional consolidada com aquells que no. L’exposició és una oportunitat per comprar i regalar obra d’artistes locals. Per participar-hi, s’imposa una única condició als artistes: la donació d’una obra per a la subhasta en benefici per les entitats socials de Santa Coloma de Farners.

Concert de corals VEUdMEL, Picaveu i dTUaTo
11:30 am

Concert matinal de Sant Esteve, amb un atractiu programa de nadales d'arreu del món i de conegudes composicions instrumentals de música de cinema

Ball a la Llar de Jubilats
5:30 pm

Tots els diumenges i festius, ball.

Octubre: 1, Jordi Guinó; 8, Duo som dos; 12, Anna Macias; 15, Josep Llagostera; 22, Paco Breda; 29, David Casas.

Novembre: 5, Anna Macias; 12, Xus Marcos; 19, Duet Sensacions; 26, Tony Palamós.

Desembre: 3, Parrilla; 6, Josep Llagostera; 10, David Casas; 17, Paco de Breda; 24, Notas d'Or; 26, Josep Llagostera; 31, Paco de Breda.

 

Quina de Nadal
5:30 pm
Concert de Sant Esteve
7:00 pm

El tenor colomenc Josep Viader i el pianista gironí Santi Escura tornen a l'Auditori, el dia de Sant Esteve, per oferir un recital de cançons populars catalanes, nadales i una selecció d'algunes de les peces més conegudes de la lírica europea, repertori que en ocasions anteriors ha trobat una acollida i recepció entusiastes del públic de la ciutat. Aquest concert, del qual es programa la tercera edició consecutiva, és gairebé un clàssic del cicle de música nadalenca de l'Auditori.

Concert de Sant Esteve
7:00 pm

El tenor colomenc Josep Viader i el pianista
gironí Santi Escura tornen a l’Auditori, el dia
de Sant Esteve, per oferir un recital de cançons
populars catalanes, nadales i una selecció d’algunes
de les peces més conegudes de la lírica
europea, repertori que en ocasions anteriors
ha trobat una acollida i recepció entusiastes
del públic de la ciutat. Aquest concert, del qual
es programa la tercera edició consecutiva, és