Cap a terres salvatges, de Jon Krakauer

Club de Lectura Cursiva

Descripció

Trobada del Club de Lectura Cursiva per comentar l'obra Cap a terres salvatges, de Jon Krakauer.

La trobada és conduïda pe Pau Pujol Jofré.

"Cap a terres salvatges del periodista Jon Krakauer va començar essent un reportatge sobre un jove idealista i aventurer que va morir de gana en un viatge a Alaska. El reportatge va despertar tant d’interès i la vida del jove tenia tants paral·lelismes amb la de l’autor, que Krakauer va escriure aquest llibre: una magnífica reflexió sobre l’atracció del risc, l’educació, l’aventura i la llibertat. Chris McCandless és un jove de 24 anys que intenta trencar amb el seu passat. Va abandonar la família i el cotxe, va donar els seus estalvis a Oxfam i  es va llançar a la carretera. Sembla la típica pel·lícula americana amb influències de Kerouac, però Chris McCandless és una persona real i Hollywood queda lluny. Treballa el mínim per poder sobreviure, porta una vida frugal  i gaudeix al màxim de l’entorn natural i la llibertat. Un dia decideix passar una primavera a Alaska però hi va mal equipat i un cúmul de nefastes circumstàncies faran que acabi morint de gana. La història de l’inconformista McCandless és impactant. Per què un jove amb carrera, educat i intel·ligent acaba així?  Al llibre,  Jon Krakauer reconstrueix què va passar i recull d’altres històries similars tot i que, no us enganyeu, la millor és la seva.

 Krakauer, igual com McCandless, tenia un pare triomfador i autoritari que  l’animava a ser competitiu. Krakauer també va deixar-ho tot per viatjar i, curiosa coincidència, també va anar Alaska. Hi va anar per escalar una muntanya que li hauria pogut costar la vida però a diferència de McCandless va tenir sort. El llibre repassa altres casos similars. El més impactant és el del fotògraf Carl McCunn que volia retratar la vida salvatge i va llogar un avió perquè el portés a Alaska a prop del riu Coleen. Inexplicablement va oblidar-se de quedar amb el pilot perquè el recollís.

Cap a terres salvatges va inspirar la pel·lícula Into the wild, dirigida per Sean Penn.

Jon Krakauer – també és l’autor de La febre del cim, un altre llibre també en forma de crònica que explica com la lluita entre diferents empreses per pujar el màxim de persones a l’Everest va acabar amb tragèdia l’any 1996. D’aquests fets, també n'hi ha la pel·lícula, Everest."

Escrit per Laura Juanola (https://laurajuanola.wordpress.com/)

Extret de http://www.laculturanovalres.com

Data inici - fi

11/06/2018

Hora inici - fi

17:30

Localització

Biblioteca Joan Vinyoli

Preu

Comparteix